Global Girl Media

KosovaLive Panel: “The Role of Girls and Women in the June 11th Elections”

KosovaLive Panel: “The Role of Girls and Women in the June 11th Elections”

June 14, 2017

Culture, Global Girl Media, Latest News:

On Friday, June 9th, KosovaLive held a panel discussion about the importance of young women’s engagement in the voting process. Panelists were Besa Shahini, Founder… Read More ›

Pink Tax: Sa është shuma shtesë që e paguajnë femrat kosovare?

Pink Tax: Sa është shuma shtesë që e paguajnë femrat kosovare?

March 18, 2016

Global Girl Media, Stories:

Kohëve të fundit, globalisht ka bërë bujë termi “pink taxes”. Por çfarë është në të vërtetë kjo lloj takse? Pink Tax është një term që… Read More ›

Një bashkërendim i nevojshëm i aktiviteteve në parandalimin e braktisjes së foshnjave

Një bashkërendim i nevojshëm i aktiviteteve në parandalimin e braktisjes së foshnjave

March 18, 2016

Global Girl Media, Stories:

Sipas raportit të Klinikës Obstetrike Gjinekologjike të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës gjatë vitit 2015 janë braktisur 30 fëmijë të posalindur nga nënat në këtë… Read More ›

Nxënëset nga Kosova do të marrin pjesë në Olimpiadën Shkencore I-SWEEEP 2016

Nxënëset nga Kosova do të marrin pjesë në Olimpiadën Shkencore I-SWEEEP 2016

March 16, 2016

Global Girl Media, Stories:

Eliona Aliu (17-vjeçare) nga komuna e  Gjilanit dhe Lirindë Kafexholli (16-vjeçare) nga komuna e Malishevës janë nxënëse që vijojnë mësimin në gjimnazin “Hasan Nahi”.  Ato… Read More ›