Stories

Pink Tax: Sa është shuma shtesë që e paguajnë femrat kosovare?

Pink Tax: Sa është shuma shtesë që e paguajnë femrat kosovare?

March 18, 2016

Global Girl Media, Stories:

Kohëve të fundit, globalisht ka bërë bujë termi “pink taxes”. Por çfarë është në të vërtetë kjo lloj takse? Pink Tax është një term që… Read More ›

Një bashkërendim i nevojshëm i aktiviteteve në parandalimin e braktisjes së foshnjave

Një bashkërendim i nevojshëm i aktiviteteve në parandalimin e braktisjes së foshnjave

March 18, 2016

Global Girl Media, Stories:

Sipas raportit të Klinikës Obstetrike Gjinekologjike të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës gjatë vitit 2015 janë braktisur 30 fëmijë të posalindur nga nënat në këtë… Read More ›

Nxënëset nga Kosova do të marrin pjesë në Olimpiadën Shkencore I-SWEEEP 2016

Nxënëset nga Kosova do të marrin pjesë në Olimpiadën Shkencore I-SWEEEP 2016

March 16, 2016

Global Girl Media, Stories:

Eliona Aliu (17-vjeçare) nga komuna e  Gjilanit dhe Lirindë Kafexholli (16-vjeçare) nga komuna e Malishevës janë nxënëse që vijojnë mësimin në gjimnazin “Hasan Nahi”.  Ato… Read More ›

Një marsh në vend të festës, me qëllim vetëdijësimin për barazi gjinore

Një marsh në vend të festës, me qëllim vetëdijësimin për barazi gjinore

March 7, 2016

Global Girl Media, Stories:

Në Ditën Ndërkombëtare të Gruas (8 Mars), nesër pritet të organizohet marshi “MARShojmë, S’festojmë”, me qëllim kundërshtimin e  dhunës në baza gjinore dhe  vetëdijësimin e… Read More ›