Investigative Reporting

Serbia dhe Kosova negociojnë, kriminelët përfitojnë

Serbia dhe Kosova negociojnë, kriminelët përfitojnë

December 8, 2015

Investigative Reporting:

  Raportet e padefinuara të Serbisë dhe Kosovës pamundësojnë bashkëpunimin e institucioneve në luftën kundër krimit të organizuar. Kjo më së shumëti i shkon për… Read More ›

Serbia ruan praninë në Kosovë me investim mbi 8 miliardë euro në strukturat e saj

Serbia ruan praninë në Kosovë me investim mbi 8 miliardë euro në strukturat e saj

November 26, 2015

Investigative Reporting:

Qeveria e Serbisë vazhdon t’i financojë strukturat e veta paralele në Kosovë, në veçanti komunat, të cilat në raste të caktuara drejtohen nga kryetarë që… Read More ›

Të zhvendosur dhe të lënë në harresë

Të zhvendosur dhe të lënë në harresë

November 26, 2015

Investigative Reporting:

/Dafina Halili – Kosovo 2.0/ – Prishtinë-Beograd, nëntor 2015 –  Derisa Kryeministri i Serbisë, Aleksandar Vucic është i vendosur ta shndërrojë Beogradin në Dubain e… Read More ›

Një trashëgimi kulturore si një peng lufte

Një trashëgimi kulturore si një peng lufte

November 24, 2015

Investigative Reporting:

  /Tringa Kelmendi – Prishtinë-Beograd/ – Muzeu i Kosovës që nga themelimi, përgjatë gërmimeve arkeologjike dhe gjetjeve të rastit ka grumbulluar materiale arkeologjike që tregojnë… Read More ›