Investigative Reporting

Mes harresës dhe një perceptimi ndryshe historik të Luftës së Dytë Botërore

Mes harresës dhe një perceptimi ndryshe historik të Luftës së Dytë Botërore

November 24, 2015

Investigative Reporting:

/Erjona Pllashniku – KosovaLive/ –  Pas vitit 1945, ish Republika Socialiste Federative e Jugosllavisë u zhyt në maninë e statujave, duke ia kushtuar shumë prej… Read More ›

Gjurmët e padukshme në emër të gjakut dhe tokës

Gjurmët e padukshme në emër të gjakut dhe tokës

November 13, 2015

Investigative Reporting:

Vlerësohet se gjatë konflikteve luftarake në Kosovë janë dhunuar rreth 20.000 femra – shqiptare, serbe dhe rome. Dhunuesit nuk i janë përmbajtur gjithnjë parimit se… Read More ›

Uraniumi i varfëruar: gjurmëve të së vërtetës

Uraniumi i varfëruar: gjurmëve të së vërtetës

November 11, 2015

Investigative Reporting:

  Autor: Zoran Ćulafić (Novi Magazin) Gjashtëmbëdhjetë vjet pas bombardimi shumë çështje kyçe që kanë të bëjnë me uraniumin e varfëruar dhe pasojat e veprimit… Read More ›

Një rajon që kupton hallin e pafund të refugjatëve

Një rajon që kupton hallin e pafund të refugjatëve

November 11, 2015

Investigative Reporting:

NGA DAFINA HALILI – TETOR 15, 2015 Herët në mëngjes, shoferi i autobusit lëshon muzikë turbo folk me zë të lartë për t’i zgjuar pasagjerët… Read More ›