Stories

Kreativiteti i shprehur përmes punimeve të dorës

Kreativiteti i shprehur përmes punimeve të dorës

February 26, 2016

Global Girl Media, Stories:

Punimet e dorës të njohura si “handmade” kanë filluar të përhapen edhe në Kosovë. Kërkesa për to sa vjen e rritet. Redona Kuqi nga Theranda… Read More ›

I riu që refuzon të jetë i pa punë

I riu që refuzon të jetë i pa punë

February 9, 2016

Global Girl Media, Stories:

Sipas Agjencisë së Statistikave të Kosovës, shkalla e papunësisë në Kosovë është 35 për qind. Edhe pse për shumë të diplomuar nuk ka treg të… Read More ›

Kë e sheh rinia kosovare si autoritet dhe sa ka mendim kritik?

Kë e sheh rinia kosovare si autoritet dhe sa ka mendim kritik?

February 4, 2016

Global Girl Media, Stories:

(Teksti i botuar si editorial nga salloni i Demokracisë për Zhvillim në temën me të njëjtin titull) Kush do të ishim sot nëse do të… Read More ›

Traditat e lashta ngulfasin të drejtën për trashëgimi të femrës kosovare

Traditat e lashta ngulfasin të drejtën për trashëgimi të femrës kosovare

February 1, 2016

Global Girl Media, Stories:

“Pasuria duhet të trashëgohet vetëm nga meshkujt e familjes. Vajzat duhet të martohen dhe pastaj ato marrin pjesë në pasurinë e burrit”,  mendon T.J.,nënë e… Read More ›