Lajmet e Fundit

294 raste me COVID-19 gjithsej 56.412, shëruar 49.713, vdekur 1.420

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 1.729 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 294 raste...

PSD: Ndryshimi është politikë e re, jo mjeshtri e riciklimit

Anëtarët e Partisë Socialdemokrate, sot përmes një aktiviteti kanë vendosur grafite me fytyrën e kryetarit të VV-së Albin Kurtit në kontejnerët që gjenden në lagjen “Pejton”, në Prishtinë. "Riciklimi i mbeturinave është ekonomizim e ruajtje e ambientit. Riciklimi i...

Kosova pranon donacion nga Franca për luftimin e pandemisë

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj është takuar me ambasadoren e Francës në Kosovë, Marie-Christine Butel ku ka pranuar një donacion i cili përmban koncentrator oksigjeni, maska për oksigjen, maska kirurgjikale, maska me filtrim FFP2, dorëza, pulsoksimetër,...

Vdes Muharrem Ramabaja, veteran i gazetarisë

Vdes Muharrem Ramabaja, veteran i gazetarisë

Në moshën 65 vjeçare vdes veterani i gazetarisë, Muharrem Ramabaja. Ramabaja filloi punën në Zëri në vitin 1977, pastaj nga viti 1990 deri më 1993 ishte drejtor i këtij mediumi. Ai ishte ndër themeluesit e LDK-së, emigroi në Gjermani në vitin 1993, kurse në vitet e...

267 raste me COVID-19 gjithsej 56.118, shëruar 49.432, vdekur 1.411

Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKShPK dhe laboratoret private me metodën RT-PCR, janë testuar gjithsej 1.377 mostra të marra nga ShSKUK dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, prej të cilëve rezultojnë 267 raste...

Memorandum mirëkuptimi ndërmjet Ministrisë së Mbrojtjes dhe ShKK

Sot, në Ministrinë e Mbrojtjes u nënshkrua Memorandumi i mirëkuptimit ndërmjet Ministrisë së Mbrojtjes dhe Shërbimit Korrektues të Kosovës. Memorandumin e nënshkruan sekretarja e Përgjithshme e MM-së, Rozafa Ukimeraj dhe drejtori i përgjithshëm i Shërbimit Korrektues...

Mekanizmat për mbrojtjen e gazetarëve nga dhuna online

Mekanizmi zaštite od online nasilja za novinara

PUNETORI DHE NGJARJE

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Raport përmbledhës mbi procedurën e vlerësimit të cilësisë në Kosovë Data e publikimit të thirrjes për aplikime: Tetor 22,2020 Afati i fundit për dorëzimin e aplikacioneve: Nëntor, 2020 Numri i aplikacioneve të pranuara: 27 Numri i aplikacioneve të pranuara të gjetura...

KosovaKosovo

136 Zera

Ekonomia Qarkore në Kosovë

Media as a Means of Education: Nurturing Youth Skills
Circular Economy in Kosovo
Kosovars on: Life in Kosovo

LIBRA

STUDIME

KosovaKosovo

136 Zera

Ekonomia Qarkore në Kosovë

Media as a Means of Education: Nurturing Youth Skills
Circular Economy in Kosovo
Kosovars on: Life in Kosovo

LIBRA

KosovaKosovo

136 Zera

STUDIME

Ekonomia Qarkore në Kosovë

Circular Economy in Kosovo
Media as a Means of Education: Nurturing Youth Skills
Kosovars on: Life in Kosovo

VIDEO

THELLESISHT

Inovacioni me shumë sfida, por me një të ardhme në Kosovë

Inovacioni me shumë sfida, por me një të ardhme në Kosovë

Sistemi i inovacionit në Kosovë përballet me një numër sfidash të rëndësishme. Performanca e saj është penguar nga një kombinim i faktorëve të ndryshëm, duke filluar nga koordinimi i politikave deri te mungesa e burimeve të dedikuara për të mbështetur inovacionin.

Fëmijët pre e reklamave të ushqimit të shpejtë e të joshëndetshëm

Fëmijët pre e reklamave të ushqimit të shpejtë e të joshëndetshëm

Sipas hulumtimeve të “Shoqatës së Psikologëve Amerikanë”, rritja e numrit të reklamave të ushqimit të pashëndetshëm ka ndikuar edhe në rritjen e obezitetit te fëmijët. Ndërsa kjo mund të pasohet nga diabeti, sëmundjet kardiovaskulare dhe disa forma të kancerit, gjatë rritjes.

Inovacioni me shumë sfida, por me një të ardhme në Kosovë

Inovacioni me shumë sfida, por me një të ardhme në Kosovë

Sistemi i inovacionit në Kosovë përballet me një numër sfidash të rëndësishme. Performanca e saj është penguar nga një kombinim i faktorëve të ndryshëm, duke filluar nga koordinimi i politikave deri te mungesa e burimeve të dedikuara për të mbështetur inovacionin.

KosovaLive përdorë median si mjet dialogu, edukimi dhe barazie.