Covid-19-shit nuk i “shpëtoi” as shëndeti mendor, përkundrazi…

Covid-19-shit nuk i “shpëtoi” as shëndeti mendor, përkundrazi…

Wuhan është epiqendra ku edhe shpërtheu Covid-19 e që më pas nuk ju desh edhe shumë që të degëzohej në gjithë botën. Çdo ditë rastet sa shtoheshin ndërsa kurë për ketë lloj sëmundje nuk kishte, e kjo sfidë mbetet e pazgjidhur edhe tani. Frika, paniku e kishin kapluar...
COVID-19: Më shumë kohë e punë për gratë, më pak ndihmë nga burra

COVID-19: Më shumë kohë e punë për gratë, më pak ndihmë nga burra

Punët e shtëpisë gjithmonë janë konsideruar si punë “për gra” dhe për vite të tëra njihen si detyrim vetëm i gjinisë femrore, ndonëse barazia mes bashkëshortëve është parim për rregullimin e marrëdhënive sipas Ligjit për Familjen të Kosovës, përkatësisht...