Shihni

Arkivat

Gjykata Supreme vendos për tri ankesa ndaj vendimeve të PZAP

Gjykata Supreme vendos për tri ankesa ndaj vendimeve të PZAP

Kolegjet e Gjykatës Supreme kanë vendosur lidhur me tri ankesat e pranuara ndaj vendimeve të Panelit për Ankesa dhe Parashtresa (PZAP), që kanë të bëjnë me parregullsitë në procesin zgjedhor për zgjedhjet lokale të mbajtura me 17 tetor 2021. Kolegji i Gjykatës Supreme...

Peci: Ashpërsim i dënimeve, në rastet e vrasjes brenda familjes

Peci: Ashpërsim i dënimeve, në rastet e vrasjes brenda familjes

Kryetari i Gjykatës Supreme të Republikës së Kosovës, Enver Peci ka marrë pjesë në “Javën për të Drejtat e Viktimave të Krimit”, e cila mbahet nën patronatin e Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi. Në një fjalë rasti para të pranishmëve, kryetari Peci, ka...

3 raste me COVID-19, shëruar 20, një i vdekur

3 raste me COVID-19, shëruar 20, një i vdekur

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë së Kosovës përmes postimit në rrjetin social Facebook, ka publikuar rastet e të infektuarve me COVID-19, më 25.10.2021 Ministria e Shëndetësisë, sipas të dhënave nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës, informon: Nga...

Policia arreston një të dyshuar për veprën penale, dhënie e ryshfetit

Policia arreston një të dyshuar për veprën penale, dhënie e ryshfetit

Në orën 08:40 , në pikëkalimin kufitar Dheu i Bardhë, në hyrje nga Republika e Serbisë për në Republikën e Kosovës, ka ardhur një automjet me targa të Republikës së Serbisë në të cilin ishin dy persona, shtetas të Serbisë. Gjatë kontrollimit dhe regjistrimit të...

Në ShSKUK po trajtohen 61 pacientë nga COVID-19

Në ShSKUK po trajtohen 61 pacientë nga COVID-19

Në Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës, në trajtim nga COVID-19, janë 61 pacientë, 18 me oksigjeno-terapi dhe 5 në mjekim intensiv, në gjendje të rënduar shëndetësore. Numri i pacientëve sipas klinkave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme Klinika...

13 raste me COVID-19, shëruar 21, asnjë rast i vdekjes

13 raste me COVID-19, shëruar 21, asnjë rast i vdekjes

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë së Kosovës përmes postimit në rrjetin social Facebook, ka publikuar rastet e të infektuarve me COVID-19, më 24.10.2021 Ministria e Shëndetësisë, sipas të dhënave nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës, informon: Nga...

Policia: Konfiskohet drogë gjatë një operacioni policor në Suharekë

Policia: Konfiskohet drogë gjatë një operacioni policor në Suharekë

Policia e Kosovës, konkretisht Drejtoria për Hetimin dhe Luftimin e Narkotikëve – Njësia në Prizren dhe Njësia e Ferizajt, gjatë punës operative dhe marrjes se informatave nga burime relevante, me datë 23.10.2021 me urdhër verbal të Prokurorit të Shtetit dhe aprovimin...

GAP publikon raportin, Indeksi i transparencës buxhetore të komunave 2020

GAP publikon raportin, Indeksi i transparencës buxhetore të komunave 2020

Instituti GAP publikoi raportin ”Indeksi i Transparencës Buxhetore të Komunave 2020”. Raporti ofron një vlerësim të transparencës buxhetore të komunave në Kosovë, duke i renditur komunat në bazë të performancës më të mirë. Vlerësimi bazohet në numrin e dokumenteve...

Siguria e gazetarëve në raportimin e korrupsionit në Kosovë

Siguria e gazetarëve në raportimin e korrupsionit në Kosovë

Pse duhet të ndihet i rrezikuar një gazetar, i cili shkruan një artikull ose realizon një emision për raportimin e korrupsionit, krimit të organizuar, keqpërdorimit të parasë publike, keqpërdorimit të detyrës zyrtare dhe i cili tregon të vërtetën në interes të...

Fakenews dhe niveli i lirisë së tepruar të shtypit në Kosovë

Fakenews dhe niveli i lirisë së tepruar të shtypit në Kosovë

Liria e shprehjes është gjëja esenciale në një vend që të ketë gazetari të mirëfilltë, ku përfshihen të gjitha formatet, prej tradicionales deri te mediat online. Kushtetuta e Kosovës e cila është akti më i lartë ligjor i një vendi, e garanton lirinë dhe pluralizmin e...

Pandemia riaktualizoi pabarazinë gjinore në dëm të grave

Pandemia riaktualizoi pabarazinë gjinore në dëm të grave

Dallimet dhe pabarazitë janë disa faktorë që janë vënë në pah edhe më shumë gjatë kohës së pandemisë. Gratë janë një prej grupeve më të prekura nga këto pabarazi.  Sipas një raporti të vitit 2018 nga Kombet e Bashkuara, vlerësohet se gratë janë ato që bëjnë 2.6 herë...

Pandemia e vuri kulturën në “burg pa dashje”

Pandemia e vuri kulturën në “burg pa dashje”

Që nga konfirmimi i rasteve të para me virusin Corona, në Kosovë janë marrë një sërë masash nga Ministria e Shëndetësisë për ta parandaluar përhapjen e pandemisë me qëllim të ruajtjes së shëndetit publik. Pavarësisht çmimit që mund të paguajë Kosova pas rifillimit të...

Të rinjtë të etshëm për hapësira inovative

Të rinjtë të etshëm për hapësira inovative

Kodra e Trimave, lagjja me më së shumti sipërfaqe territoriale dhe më së shumti popullsi në kryeqendrën e Kosovës, qysh nga e kaluara njihet si një lagje të rinjtë e së cilës janë parë dhe vazhdojnë të shihen si më problematikët .

Izolimi gjatë pandemisë COVID-19 i ashpërsoi sfidat e grave

Izolimi gjatë pandemisë COVID-19 i ashpërsoi sfidat e grave

Kufizimi i lirisë së lëvizjes, mbyllja e institucioneve shkollore, lirimi i njërit prind nga puna dhe mbyllja e disa vendeve të punës ka qenë një ndër masat preventive që kishte ndërmarrë Qeveria e Kosovës për të evituar përhapjen e virusit Covid-19, e që çuan detyrimisht në një të ashtuquajtur vetizolim, por bashkë me këtë u shfaqën disa probleme tjera.

Gratë në poste politike falë, vetëm, kuotës gjinore

Gratë në poste politike falë, vetëm, kuotës gjinore

Shoqëria kosovare, duke qenë një shoqëri konservative, e udhëhequr nga tradita dhe besimi se mashkulli është shtylla e shtëpisë, e ka të vështirë ta pranojë që një femër të udhëheqë më shtyllën kryesore dhe shtyllat ndihmëse të shtetit.

Design Thinking – punetori

Design Thinking – punetori

Si mund të informohemi më mirë për nevojat dhe dëshirat e njerëzve? Si mund të krijojmë produkte dhe shërbime që janë të realizueshme, të zbatueshme dhe të dëshirueshme?

THELLESISHT