Lajmet e Fundit

4.397 raste me COVID-19, shëruar 607, asnjë rast i vdekjes

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë së Kosovës përmes postimit në rrjetin social Facebook, ka publikuar rastet e të infektuarve me COVID-19, më 26.01.2022. Ministria e Shëndetësisë, sipas të dhënave nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës, informon: Në...

Udhëzues për Qasje në Dokumente Publike

Mekanizmat për mbrojtjen e gazetarëve nga dhuna online

Mekanizmi zaštite od online nasilja za novinara

PUNËTORI DHE NGJARJE

Thirrje për aplikim: Trajnim për sigurinë e gazetarëve

Thirrje për aplikim: Trajnim për sigurinë e gazetarëve

Promovimi i sigurisë së gazetarëve dhe luftimi i mosndëshkimit për ata që i sulmojnë është shumë i rëndësishëm për lirinë e shtypit në të gjitha platformat e medias. Gazetarët duhet të dijnë t'i identifikojnë webfaqet, organizatat, institucionet ku ata duhet të...

Thirrje për aplikim: Raportimi i përgjegjshëm gjinor në media

Thirrje për aplikim: Raportimi i përgjegjshëm gjinor në media

Mediat kanë ndikim të madh në formimin e opinionit publik rreth të gjitha çështjeve, duke përfshirë këtu edhe çështjet gjinore. Mediat kontribuojnë që stereotipet dhe paragjykimet të jenë më të theksuara për tema të caktuara. KosovaLive ofron mundësi për të zhvilluar...

Thirrje për aplikim: Raportimi i përgjegjshëm gjinor në media

Thirrje për aplikim: Raportimi i përgjegjshëm gjinor në media

Mediat kanë ndikim të madh në formimin e opinionit publik rreth të gjitha çështjeve, duke përfshirë këtu edhe çështjet gjinore. Mediat kontribuojnë që stereotipet dhe paragjykimet të jenë më të theksuara për tema të caktuara. KosovaLive ofron mundësi për të zhvilluar...

Thirrje për aplikim: Punëtoria mbi Qasjen në Dokumente Publike

Thirrje për aplikim: Punëtoria mbi Qasjen në Dokumente Publike

KosovaLive ka kënaqësinë t'ju ftoj në punëtorinë për qasjen në dokumente publike. Si pjesëmarrës të punëtorisë ju do të fitoni aftësi praktike që do t'ju ndihmojnë që të mësoni më shumë rreth qasjes në dokumente publike gjatë hulumtimeve tuaja. Kërkesa për qasje në...

The Story of KosovaLive

136 Zera

KosovaKosovo

Të tjerë

Ekonomia Qarkore në Kosovë

Media as a Means of Education: Nurturing Youth Skills
Circular Economy in Kosovo
Kosovars on: Life in Kosovo

LIBRA

STUDIME

KosovaKosovo

136 Zera

Ekonomia Qarkore në Kosovë

Media as a Means of Education: Nurturing Youth Skills
Circular Economy in Kosovo
Kosovars on: Life in Kosovo

LIBRA

KosovaKosovo

136 Zera

STUDIME

Ekonomia Qarkore në Kosovë

Circular Economy in Kosovo
Media as a Means of Education: Nurturing Youth Skills
Kosovars on: Life in Kosovo

VIDEO

THELLËSISHT

Pa praktikë e trajnime, të rinjtë e Drenasit drejt papunësisë

Pa praktikë e trajnime, të rinjtë e Drenasit drejt papunësisë

Po kryejnë studimet, por po mbesin në shtëpi. Përkundër interesimit për të kryer trajnime e për të bërë praktikë në profesionin që kanë zgjedhur, shumë të rinj nga komuna e Drenasit e komunat tjera, nuk po gjejnë hapësirë për të praktikuar atë që kanë mësuar. E në...

Kultura shumëngjyrëshe në Kosovë që po merr krahë

Kultura shumëngjyrëshe në Kosovë që po merr krahë

Më ndryshe se ahengjet që jemi mësuar t’i shohim në kryeqytet çdo natë, më me ngjyra se kaq, në netët e para të nëntorit të këtij viti u mbajt “Dreq show”. Aty u grupuan një grup prej dhjetëra njerëzish të cilët eventet e tilla i presin me padurim, pasi aty ndihen të...

Shteti ua lë barrë barnat e tajtimin personave me aftësi të kufizuara

Shteti ua lë barrë barnat e tajtimin personave me aftësi të kufizuara

Përkundër problemeve shëndetësore e gjendjes ekonomike, rreth 77 mijë persona me aftësi të kufizuara sa konsiderohet se janë në Kosovë, vit pas viti ballafaqohen me mungesë të shërbimeve shëndetësore në institucionet publike shëndetësore në vend, e me mungesë të shumë...

Pa praktikë e trajnime, të rinjtë e Drenasit drejt papunësisë

Pa praktikë e trajnime, të rinjtë e Drenasit drejt papunësisë

Po kryejnë studimet, por po mbesin në shtëpi. Përkundër interesimit për të kryer trajnime e për të bërë praktikë në profesionin që kanë zgjedhur, shumë të rinj nga komuna e Drenasit e komunat tjera, nuk po gjejnë hapësirë për të praktikuar atë që kanë mësuar. E në...

Kultura shumëngjyrëshe në Kosovë që po merr krahë

Kultura shumëngjyrëshe në Kosovë që po merr krahë

Më ndryshe se ahengjet që jemi mësuar t’i shohim në kryeqytet çdo natë, më me ngjyra se kaq, në netët e para të nëntorit të këtij viti u mbajt “Dreq show”. Aty u grupuan një grup prej dhjetëra njerëzish të cilët eventet e tilla i presin me padurim, pasi aty ndihen të...

KosovaLive përdorë median si mjet dialogu, edukimi dhe barazie.