Ndërtoni aftësi me trajnimet tona

Regjistrohu tani!

LAJMET E FUNDIT
AGK: DASh publikon Raportin për të Drejtat e Njeriut për vitin 2022

AGK: DASh publikon Raportin për të Drejtat e Njeriut për vitin 2022

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës bën të ditur se Departamenti i Shtetit të ShBA-ve ka publikuar sot raportet për të Drejtat e Njeriut për vitin 2022. Në pjesën për Lirinë e Shprehjes në Kosovë, raportohet se Liria e Shprehjes është respektuar në përgjithësi, por që...

MKRS: Paraqitje e mahnitshme e Filharmonisë së Kosovës në Lisbonë

MKRS: Paraqitje e mahnitshme e Filharmonisë së Kosovës në Lisbonë

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka njoftuar se 105 pjesëtarë të korit dhe orkestrës së Filharmonisë së Kosovës kanë performuar në Qendrën e Kulturës Belem. Janë interpretuar vepra Baresha e Rexho Mulliqit dhe Nexhmije Pagarushës, Rrugëtimi nga Valton Beqiri,...

THELLESISHT
Përmes arsimit gratë po u kundërvihen fuqishëm stereotipeve gjinore

Përmes arsimit gratë po u kundërvihen fuqishëm stereotipeve gjinore

Valbona Kadriu, studente në nivelin Master në Fakultetin e Edukimit, nënë e dy fëmijëve, rrëfen për ngarkesat e mëdha me të cilat vazhdon të përballet si studente dhe si nënë njëkohësisht. Valbona është vetëm një prej atyre grave që bartin obligimet e punëve të...

Ngacmimet e vajzave dhe grave në transport publik shpesh nuk raportohen

Ngacmimet e vajzave dhe grave në transport publik shpesh nuk raportohen

Studentja K.M, që deshi të mbetej anonime, tregon për ngacmimin, të cilin ajo e përshkruan si seksual, nga një burrë në transportin publik.. “Kur kam qenë në vitin e parë në fakultet, kam pasur mësim deri në ora shtatë të natës dhe më është dashtë të shkoj në konvikt...