Build Skills with our trainings

Sign up now!

Gazetaria për verifikim: Përzgjedh burimet sekondare me kujdes

Kor 6, 2020

  1. Jo çdo informatë e shkruar në formë artikulli apo e prezantuar në formë video-je është e bazuar në fakte të vërtetuara shkencëtarisht.
  2. Është obligim i yti si gazetar/e, për kredibilitetin dhe profesionalizmin tënd, të vlerësosh webfaqen, institutin/organizatën/kompaninë nga e cila je duke e marrë burimin sekondar (informatën) që po e citon në lajm.
  3. Para se të vendosësh që ta citosh si burim sekondar hulumto detajisht vërtetësinë, kredibilitetin, korrektësinë dhe profesionalizmin e organizatës/kompanisë/institutit që e ka publikuar informatën.

Gazetaria për verifikimin e informatave mbështetet nga Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur – KFOS dhe është punuar nga KosovaLive.

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

EDUKIM

BARAZI