Build Skills with our trainings

Sign up now!

Punëtoria Inovative për Mendimin Dizejnues mbajtur me OSBE

Kor 1, 2018

Gjatë punëtorisë dy ditore, të mbajtur nga KosovaLive, përfaqësues lokal dhe ndërkombëtarë nga pesë zyret rajonale të OSBE-se në Kosovë, janë njoftuar me metodologjinë e Mendimit Dizejnues.

Metodologji inovative, me qasjen e përqendruar në njerëz, mendimi dizejnues është teknikë, kreative për zgjidhjen e problemeve. E përdorur gjerësisht për dizajnimin e produkteve dhe proceseve, ajo çdo herë e më tepër është duke u përdorur për zgjidhjen e problemeve sfiduese shoqërore nga sektori jo fitimprurës dhe nga qeveritë.

​​Pjesëmarrësit u njoftuan me procesin pesë hapësh të d.school: empatisë, definimit, ideimit, prototipimit,dhe testimit të zgjidhjes. Pas gjenerimit të disa ideve, ata vazhduan në procesin e iterimit, ku pjesëmarrësit selektuan idetë më premtuese dhe i ridizejnuan ato për të rritur efiktivitetin dhe aftësinë e tyre për tu implementuar.

Për më shumë foto nga kjo ditë, KLIKO KËTU!

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

EDUKIM

BARAZI