Build Skills with our trainings

Sign up now!

Gazetaria për verifikimin e informatave

Qer 23, 2020

  1. Si të verifikosh informatat për një storje gazetareske? Gjithmonë kontakto direkt vet burimin (personin) i cili mund të jetë i përfshirë në storjen në zhvillim e sipër përmes telefonit apo e-mailit për t’u siguruar për ndonjë informatë apo lajm që supozohet se është duke ndodhur.
  2. Mos u bazo vetëm në postimet në media sociale, pa shikuar edhe në webfaqen zyrtare të institutit/kompanisë/OJQ-së dhe pa marrë konfirmim direkt me shkrim apo me telefon.
  3. Vërteto që komunikata për shtyp nga instituti/kompania/OJQ-ja vjen nga adresa zyrtare dhe nga personi përgjegjës për komunikim me media.

Gazetaria për verifikimin e informatave mbështetet nga Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur – KFOS dhe është punuar nga KosovaLive.

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

EDUKIM

BARAZI