Build Skills with our trainings

Sign up now!

Gazetaria për verifikim: Si të verifikosh vërtetësinë e videos që dëshiron ta përdorësh?

Gus 10, 2020

  1. Fillo vlerësimin estetik, duke u bazuar në njohurinë dhe logjikën e përgjithëshme mbi arsyen e krijimit të videos, mesazhin që po e përçon, pamjet që po i vizualizon, ndjenjën qe po ta krijon përmes tingujve të ndryshëm.
  2. Konsultohu me një profesionist/e që merret me post-produksion (video-editim).
  3. Verifiko a është e bazuar në burime primare reale (persona të fushës dhe ekspertë kredibil).
  4. Verifiko a është e bazuar në burime sekondare nga Institucionet/OJQ-të/Kompanitë kredibile dhe të njohura ndërkombëtarisht për profesionalizëm.

Gazetaria për verifikimin e informatave mbështetet nga Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur – KFOS dhe është punuar nga KosovaLive.

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

EDUKIM

BARAZI