Build Skills with our trainings

Sign up now!

Gazetaria për verifikim: Para se të publikosh mendo për ndikimin negativ që mund ta ketë mos-verifikimi i informatës

Gus 31, 2020

  1. Sipas hulumtimit të bërë nga ekipi i BBC-së, shpërndarja e informatave të paverifikuara, teorive konspirative, si dhe dezinformatave ka rezultuar në rritje të dhunës, sulmeve, zjarrëvënies, helmimeve, shkatërrimeve të pronës dhe vrasjeve nëpër botë.
  2. Përveç ndikimit negativ mental, emocional dhe fizik mos-verifikimi i informatave të publikuara ka ndikuar edhe në rrezikimin e shëndetit të fëmijëve,/ të rriturve dhe në mirëqenien e familjeve dhe shoqërive në tërësi.

Gazetaria për verifikimin e informatave mbështetet nga Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur – KFOS dhe është punuar nga KosovaLive.

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

EDUKIM

BARAZI