Build Skills with our trainings

Sign up now!

Blerjet online gjithnjë në rritje

Mar 4, 2016

Janë bërë 3 vjet që kur Jeton Pllana nga Prishtina, pret produktet e porositura online, në adresën e tij.

“Blerjet online janë mundësi shumë e mirë për shkak se produkti i blerë vie në adresën time dhe nuk lodhem të dal nga shtëpia, ato janë disa herë më të lira dhe kështu e kursej xhepin tim, mundësitë për zgjedhje janë të shumta dhe zbritjet janë të shpeshta e të mëdha,” thotë ai.

Jetoni thotë se nganjëherë nuk ndahet shumë i kënaqur me cilësinë artikujve, por ajo arsyetohet nga çmimi i tyre.

E-bay, Amazon dhe AliExpress janë disa nga dyqanet më të njohura virtuale në botë. Qe një kohë, nga këto dyqane mund të shërbehen edhe qytetarët e Kosovës. Sipas blerësve në këto dyqane, mënyra më e sigurtë është nësë artikujt porositen përmes Shqipërisë, edhe pse tani disa nga këto dyqane e kanë njohur Kosovën si shtet.

Edhe pas rritjes së TVSH-së dhe Tarifës Doganore, Rifat Alaj, shef i Qendrës Tranzite Postare (QTP) tregon se blerjet nuk janë ulur, ato vetëm sa janë shtuar.

“Gjashtë mujori i parë i vitit 2015  ka ndryshime të mëdha pozitive me gjashtë mujorin e parë të 2014, kështu porositë online janë rritur për 34.92% ose 33.400 pako më shumë,” tregon ai.

Zyrtarë të Doganës së Kosovës thonë se arsyeja e rritjes së doganës për këto blerje është mbrojtja e bizneseve në Kosovë, edhe pse kjo nuk çoi peshë te shumë blerës, meqë blerësit që në fillim bëjnë marrëveshje me shitësit që produktin e dërguar ta dërgojnë si dhuratë, e në këtë formë dogana nuk paguhet nga blerësit kosovar, pa marrë parasysh çmimin e artikullit.

/Arizona Musliu – Vajzë Dëgjohu/

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM