Build Skills with our trainings

Sign up now!

MF: Zyrtarët e organizatave buxhetore trajnohen në kuadër të “E-mësimit për financat publike”

Shk 10, 2021

Në vazhdën e ngritjes së njohurive të zyrtarëve të organizatave buxhetore (OB) për financat publike, Ministria e Financave me mbështetjen e Qeverisë Gjermane, nëpërmjet GIZ Kosova, ka publikuar në ueb-faqen e MF-së, video trajnimin në kuadër të “E-mësimit për financat publike”.

Nëpërmjet këtij video-materiali, zyrtarët e OB-ve do të trajnohen për rëndësinë dhe zbatimin e Udhëzimit Administrativ MF-Nr. 05/2019 për procedurat e transferit dhe rialokimit të ndarjeve buxhetore.

Përmes këtij video – trajnimi, zyrtarët e OB-ve do të pajisjen me njohuri për zbatimin e procedurave të transferit dhe rialokimit të ndarjeve buxhetore brenda organizatës buxhetore. Po ashtu, trajnimi do të ndihmojë në vetëdijesimin e OB-ve për transparencën e procesit buxhetor, në përputhje me Ligjin për Menaxhimin e Financave Publike dhe Përgjegjësitë.

Përmes këtyre video-trajnimeve, në kuadër të  qasjes së veçantë “E-mësimi për financat publike,” MF-ja në bashkëpunim dhe me mbështetje të Qeverisë Gjermane, nëpërmjet GIZ Kosova, synon që të pajisë zyrtarët e OB-ve, por edhe grupe të tjera të interesit, me njohuritë e nevojshme për zbatimin e legjislacionit në fuqi për financat publike në Kosovë. Video materialet përgatiten nga profesionistët e MF-së në bashkëpunim me ekspertët e fushës së qeverisjes së mirë financiare në kuadër të GIZ Kosova.

Ky projekt do të vazhdojë edhe më tutje duke zhvilluar dhe prezantuar video trajnimet e radhës, të cilat do të prezantojnë rëndësinë dhe zbatimin e udhëzimeve dhe normave të tjera ligjore për financat publike thuhet në komunikatën për media dhe faqen zyrtare të Ministrisë së Financave.

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM