Build Skills with our trainings

Sign up now!

Bashkëpunim i ngushtë mes institucioneve të Kosovës dhe programeve zhvillimore të OKB në Kosovë

Mar 31, 2021

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Glauk Konjufca priti në takim koordinatoren për zhvillim të OKB-së, Ulrika Richardson

Në takimin e kryetarit të Kuvendit të Republikës së Kosovës Glauk Konjufca me koordinatoren e OKB-së për zhvillim, Ulrika Richardson, u diskutua për nevojën e vazhdimit dhe intensifikimit të bashkëpunimit të ngushtë ndërmjet institucioneve të Kosovës dhe programeve të zhvillimore të OKB-së në Kosovë.

Të dyja palët ishin të një mendje mbi rolin dhe rëndësinë e Kuvendit si institucion i cili përmes legjislacionit mund të ndihmojë në harmonizimin e prioriteteve zhvillimore dhe reformuese të Kosovës me prioritetet e OKB-së për zhvillim të qëndrueshëm, të cilat prioritete promovohen nga ekipi i kësaj organizate dhe agjencive të saj në Kosovë.

Çështje si luftimi i varfërisë, promovimi i barazisë gjinore, ngritja e nivelit të mirëqenies sociale, ngritja e cilësisë së arsimimit, zhvillimi i qëndrueshëm mjedisor etj., ishin aspekte për të cilat kryetari Konjufca dhe koordinatorja Richardson u pajtuan se duhet të jenë prioritet i institucioneve të reja të dala nga zgjedhjet e 14 shkurtit.

Kryetari Konjuca e siguroi Richardson se shumë nga prioritetet e promovuara prej saj kanë qenë dhe do të jenë pjesë e programit qeverisës të Qeverisë Kurti dhe në këtë kontekst mbështetja e Kuvendit me nisma legjislative dhe miratim ligjesh që mundësojnë realizimin e objektivave të tilla do të jetë e pashmangshme dhe e natyrshme, thuhet në komunikatën për media e Kuvendit të Kosovës.

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM