Build Skills with our trainings

Sign up now!

Bashkërisht Luftojmë Lajmet e Rrejshme

Tet 3, 2018

Që nga themelimi në vitin 2000, qëllimi kryesor i KosovaLive ka qenë ofrimi i lajmeve të paanshme dhe të pavarura. Puna jonë asnjëherë nuk ka qenë më e rëndësishme se tani, kur jemi të rrezikuar çdo sekond nga pesha e dezinformatave dhe propagandës në formën e “fakenews”. Çdo kush është i/e rrezikuar nga fakenews, megjithatë më të ndjeshmit/et janë personat të cilët/at nuk kanë qasje në mundësi dhe edukim.

Me qëllim të përmirësimit dhe të adresimit të kërcënimit nga fakenews, ne do të trajnojmë gazetarë, do t’ju ofrojmë punë praktike dhe zhvillim profesional minoriteteve në organizata mediale dhe do të prodhojmë përmbajtje profesionale mediale për lexuesit. Këtu i kemi disa fotografi nga lansimi i bashkëpunimit tonë me mediat e minoriteteve nga e gjithë Kosova. Çfarë është #fakenews? Fakenews, është propagandë, e cila përmbanë dezinformatë të qëllimshme për shpërndarje në gazeta, televizione, radio, portale dhe në media sociale. Informatat e shtrembëruara shpeshherë shpërndahen përmes mediave sociale, por ndodhë që përfundojnë edhe në mediat e tjera.

Fakenews krijohet me qëllim tē mashtrimit të lexuesit, të dëmtimit të reputacionit, të entitetit, të personit, duke fituar në këtë mënyrë financiarisht ose politikisht, Ky projekt mbështetet nga U.S. Embassy Pristina, Kosovo

Për më shumë foto nga kjo ditë, KLIKO KËTU!

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM