Build Skills with our trainings

Sign up now!

Thirrje për aplikim për asambleistet perspektive (Gratë dhe Vajzat që planifikojnë të kandidojnë si asambleiste në qeveri lokale)

Shk 15, 2019

KosovaLive është në kërkim të 10 vajzave apo grave, që planifikojnë të kandidojnë si asambleiste në qeveri lokale (Partia në të cilen dëshirojnë të kandidojnë nuk është me rëndësi), për të marr pjesë në një punëtori të Mendimit Disejnues (Design Thinking), për t’u trajnuar në zgjidhjen e problemeve shoqërore.

Punëtoria do të mbahet në kuadër të projektit “Femsamble” – Themelimi i Bashkëpunimit të Grupit të Grave Asambleiste të Kosovës me Gazetaret e Reja nga Kosova dhe Byroja e Vajzave GlobalGirl Media Kosova.

Projekti “Femsamble” ka për qëllim themelimin e bashkëpunimit ndërmjet grupit të grave asambleiste nëpër Kosovë, me gazetaret e byrosë së vajzave GlobalGirlMedia Kosova, trajnimin dhe përgatitjen e grave me meteodologjinë e Mendimit Dizejnues për të shërbyer si asambleiste dhe ngritjen e çështjeve të vajzave dhe grave në shoqëri, përmes artikujve dhe videove të punuara nga vetë vajzat dhe gratë.

Ky projekt mbështetet nga “Grass Roots Action Support – GRASS”, projekt i financuar nga BE-ja, i menaxhuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosoë dhe i zbatuar nga Iniciativa Kosovare per Stabilitet – IKS, Lens dhe FES.

Linku i aplikimit: https://bit.ly/2SWvcny

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM