Build Skills with our trainings

Sign up now!

Qeveria propozon bordin e ri të drejtorëve të Agjencisë Kosovare të Privatizimit

Gus 3, 2021

Qeveria e Republikës së Kosovës, e drejtuar nga Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, ka zhvilluar mbledhjen e saj të rregullt, të 22-tën me radhë, në të cilën ka miratuar vendimin për t’i propozuar Kuvendit të Republikës së Kosovës kandidatët për drejtorë të Bordit të Agjencisë Kosovare të Privatizimit.

Propozimi mbështetet në përgjegjësitë dhe obligimet kushtetuese të Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe në Ligjin për Agjencinë Kosovare të Privatizimit.

Kryeministri Kurti gjatë propozimit të këtij vendimi ka thënë se në Programin qeverisës është paraqitur edhe ndryshim rrënjësor i statusit të Agjencisë Kosovare të Privatizimit.

“Është tashmë fakt i njohur se jo vetëm procesi i privatizimit ka paraqitur problem në shumë nivele: Së pari në qasje e në koncept, së dyti, në mënyrën se si është vepruar e manipuluar me jo pak raste, që janë vërejtur nga vendimet ndër vite të Agjencisë dhe të cilat janë paraqitur gjatë punës së komisioneve hetimore parlamentare.

Gjithashtu, në qershorin e vitit 2012, edhe kreu i kësaj agjencie, siç e dimë të gjithë, pati përjetuar një vdekje të dhunshme dhe duke marrë lëndime të shumta me thikë. Në përputhje me përgjegjësitë tona kushtetuese e ligjore, po i propozojmë sot, Kuvendit të Republikës së Kosovës Bordin e Agjencisë Kosovare të Privatizimit. Presim që bordi i ri të marrë masat për të ndaluar proceset, që tashmë ne si Qeveri i kemi paraprirë, duke kërkuar ndaljen e tyre”, tha kryeministri Kurti.

Në këtë mbledhje të qeverisë u propozua për shqyrtim dhe miratim propozim- vendimi për t’i propozuar Kuvendit të Republikës së Kosovës kandidatët për drejtorë të Bordit të Agjencisë Kosovare të Privatizimit si në vijim:

1.      Nazmi Mikullovci;

2.      Syzana Dautaj-Surdulli;

3.      Mentor Hyseni;

4.      Vjollca Jashari;

5.      Violeta Arifi – Krasniqi;

6.      Xhevdet Neziraj;

7.      Halim Muçolli;

8.      Avni Ajdini.

Kryeministri tha se në këtë rast janë përfillur të gjitha kriteret ligjore e të tjera që janë të nevojshme për propozimin.

“Ky do të jetë bordi i fundit i AKP-së, i Agjencisë Kosovare të Privatizimit, në mënyrë që të hapim një etapë zhvillimore në Republikën e Kosovës, drejt Fondit Sovran, Agjencisë e Bankës Zhvillimore. Në këtë mënyrë tjetërsimet abuzive që janë bërë në të kaluarën, duke përfshirë aty edhe vdekjen enigmatike të ish-kreut të AKP-së, të jenë një periudhë që e tejkalon Kosova e pavarur, si shtet demokratik e që synon progres ekonomik për të gjithë pa përjashtuar asnjeri”, tha kryeministri Kurti.

Pas aprovimit, ky propozim vendim bashkë me biografitë e kandidatëve të propozuar i procedohen Kuvendit të Republikës së Kosovës për shqyrtim dhe për miratim, thuhet në komunikatën për media e Zyrës së Kryeministrit.

PUBLIKIME

LAJME

THELLESISHT

DIALOG

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II

Pesë aplikantë që paraqitën një aplikacion për “Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes II”, Tv Tema, Internews, RTV Puls, Radio Gorazdevac dhe Besnik Krasniqi do të marrin mbështetje.

BARAZI

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Womair: Informimi i grave dhe burrave për cilësinë e ajrit

Më 19 nëntor, nga ora 10:00 deri në 12:00 në KosovaLive u mbajt ngjarja interaktive “Womair”, e cila kishte për qëllim informimin e djemve, vajzave, grave, burrave, çifteve dhe të gjithë të interesuarve, pa dallim, për mënyrat më efektive për përmirësimin e cilësisë së ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

EDUKIM