Ende të imponuara në zgjedhjen e edukimit

Ende të imponuara në zgjedhjen e edukimit

Mungesa e perspektivës për punësim dhe dëshira për jetesë më të mirë i shtynë shpesh prindërit të ‘’zgjedhin’’ për fëmijët e tyre vet shkollimin, ndërsa nesër edhe profesionin. Edhe pse në raste të tilla ekziston një mospajtim, zakonisht fëmijët janë të detyruar të...
Transgjinor në Kosovë: Dalja haptas, tabuja, mosinformimi…

Transgjinor në Kosovë: Dalja haptas, tabuja, mosinformimi…

Lendi Mustafa 21 vjeç nga Prishtina, është një nga individët e rrallë që ka guxim të flas në publik për orientimin e tij seksual. Ai për herë të parë doli haptas në publik kur ishte vetëm 18 vjeç në dokumentarin “Mallkimi LGBTI”, i realizuar nga Zona Express. Para se...
Familja ende fajësohet për orientimin gjinor në karrierë

Familja ende fajësohet për orientimin gjinor në karrierë

Pas përfundimit të shkollës fillore, pyetje kryesore për nxënësit dhe prindërit e tyre është cilën shkollë ta zgjedhin për të vazhduar. Shumica e nxënësve zgjedhin gjimnazet, të tjerët shkollën profesionale. Sipas të dhënave nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe...
Kosovaret diskriminohen edhe në kontrata të punës

Kosovaret diskriminohen edhe në kontrata të punës

Sektori privat si një punëdhënës i madh në Kosovë, jo rrallë është në thumb të kritikave sindikatat e punëtorëve dhe organizatat joqeveritare meqë jo gjithmonë funksionon sipas ligjeve në fuqi. Arjeta Mezini, 24 vjeçare, punëtore në një furrë të bukës tregon se nuk ka...
Mungesa e pronës po i lë gratë pa biznese

Mungesa e pronës po i lë gratë pa biznese

Blerina Xhaqku, 28 vjeçe nga Kamenica, nënë e dy fëmijëve, është njëra nga shumë gratë që ka dashur të ketë biznesin e saj. Burri i saj, Fatmiri, ka biznesin e tij, merret me rregullimin e kopshteve me lule dhe pllaka. Ajo nuk e ka mundësinë që të përcjellë hapat e...