Kosova është “ndezur në alarm” ndaj sulmeve kibernetike

Kosova është “ndezur në alarm” ndaj sulmeve kibernetike

Sipas zyrës informuese të Policisë së Kosovës, Sektori për Hetime të Krimeve Kibernetike në Policinë e Kosovës në bashkëpunim me autoritetet e ShBA-së, konkretisht me FBI-në si dhe në mbështetje të Prokurorit të Shtetit – PTh Prishtinë, gjatë këtij viti me datë...
COVID-19 vetëm sa i shtoi sfidat në punësimin e grave

COVID-19 vetëm sa i shtoi sfidat në punësimin e grave

Viti 2020 deri më tani ka qenë përplotë të pa pritura dhe sfida, të cilat vetëm se kanë shtuar brengat dhe problemet e shoqërisë kosovare. Në një shoqëri ku ende frymon patriarkalizmi, gratë janë të parat që preken nga ndodhitë që kolapsojnë ekonominë dhe fushat e...
Kosovaret ndihen të paragjykuara për funksione normale biologjike

Kosovaret ndihen të paragjykuara për funksione normale biologjike

Sipas organizatës HealthyWomen, menstruacionet janë një funksion biologjik rutinë, si gjumi ose frymëmarrja. Më shumë se 800 milionë vajza dhe gra e përjetojnë atë në secilin muaj. Megjithatë, në një studim të fundit në SHBA, 62% e grave dhe 59% e burrave e përshkruan...
Vala e dytë e pandemisë Covid-19 – sfidë për Kosovën

Vala e dytë e pandemisë Covid-19 – sfidë për Kosovën

Jemi në fund të muajit tetor dhe ende po ballafaqohemi me pandeminë globale Covid-19, Kosova sikurse e gjithë bota është ndezur përsëri në alarm për nga masat parandaluese të kësaj pandemie si shkak i rritjeve të rasteve të prekura me Covid-19. Se kur do të përfundoj...