Gazetarët (nuk) cenuan privatësinë e personave të prekur me Covid19

Gazetarët (nuk) cenuan privatësinë e personave të prekur me Covid19

Pasditja e 13 marsit ndryshoi agjendën e qindra gazetarëve në Kosovë. Temat që ishin planifikuar të trajtoheshin me fillimin e pranverës, e çështjet e tjera politike në vend u shtynë për një afat të pacaktuar. Kryetemë në mbledhjet ditore në të gjitha mediumet ishte...
Dinamika e punës, zyret u ndryshuan për gazetarët gjatë Covid-19

Dinamika e punës, zyret u ndryshuan për gazetarët gjatë Covid-19

Me 13 mars 2020 rezultuan dy personat e parë të prekur me Covid-19 në Kosovë. Atë pasdite, ish-kryeministri dhe ish-ministri i shëndetësisë po mbanin konferencë për shtyp të cilën po e ndiqnin nga afër gazetarë të shumë mediave. Po atë ditë, orë më vonë, qeveria do...
Gazetaria për verifikim: Mos kopjo lajme nga mediat e tjera

Gazetaria për verifikim: Mos kopjo lajme nga mediat e tjera

Kopjimi i lajmeve dhe komplet fjalive apo paragrafeve nga mediat e tjera cilësohet si plagjiaturë, vepër penale dhe është e denueshme me ligj.Gjasat për keqinterpretim të lajmit, duke lënë anash informata dhe detaje të vlefshme rriten dukshëm më shumë në raste të...
Gazetaria n`Pandemi

Gazetaria n`Pandemi

Pajisjeve të gazetarit, iu shtuan edhe tre aksesorë shumë të rëndësishëm. Fjala është për dorëzat, maska, e dezinfektuesi për duar. Arbëresha Uka, gazetare në televizionin KlanKosova, që përcjell sektorin e shëndetësisë nuk u ndal së raportuari për të rejat,...
Rëndësia e verifikimit dhe nevoja për edukim medial në pandemi

Rëndësia e verifikimit dhe nevoja për edukim medial në pandemi

Prodhimi i dezinformatave dhe lajmeve të paverfikuara më së shpeshti ndodhë në kohë zgjedhjesh. Por, së fundmi, në Kosovë pandemia globale e Covid-19 sprovoi median dhe publikun me lajme të rreme. Që prej kur në Kosovë u shfaq pandemia e COVID-19 u rritë...