Paperspektiva po e zbraz Kamenicën nga të rinjtë

Paperspektiva po e zbraz Kamenicën nga të rinjtë

Faruk Krasniqi, 22-vjeçar nga Kamenica, tregon se prej kur ishte 16 vjeç kishte filluar të punojë për nevojat e veta. Edhe pse ka përfunduar studimet e sociologjisë në Universitetin e Prishtinës, i zhgënjyer pasi ende nuk ka gjetur punë në profesion, vazhdon të bartë...
Tekste shkollore me paragjykime, “fakte” pa fusnota

Tekste shkollore me paragjykime, “fakte” pa fusnota

Në tekstin shkollor  të psikologjisë së klasës së 11-të, mes tjerash shkruan edhe se “truri i mashkullit është për të bërë dhe ai i femrës për të folur”. Nuk përfundon me kaq. Për mashkullin, sipas këtij teksti shkollor, është më e rëndomtë që të jetë më...
More Raça, zëri i femrave kosovare përmes filmit

More Raça, zëri i femrave kosovare përmes filmit

More Raça ka lindur në Gjakovë, ndërsa shkollën fillore dhe atë të mesme i ka kryer në Prishtinë, ku edhe jeton. Në vitin 2014 ka diplomuar në Fakultetin e Arteve, përkatësisht në degën regji filmi dhe tani është në përfundim të studimeve postdiplomike master. Që në...