Thirrje për aplikim: “On-K’s Line Internship”

Thirrje për aplikim: “On-K’s Line Internship”

Nëse dëshironi që të jeni pjesë e aktiviteteve jashtëshkollore duke e bërë një praktikë online, por asnjëherë nuk e keni pasur mundësinë, atëherë kjo mundësi është për ju. KosovaLive fton të rinjtë e të rejat nga vendet Hajvali, Kodra e Trimave, Deçan, Kamenicë,...
Sporti dhe gratë: Përkundër arritjeve, shumëçka për të dëshiruar

Sporti dhe gratë: Përkundër arritjeve, shumëçka për të dëshiruar

Njëmbëdhjetë medale të fituara nga arenat botërore, në pesë vjetët që nga anëtarësimi në Komitetin Olimpik Ndërkombëtar, gjithsesi hapën një kaptinë të sportit në Kosovë. Nga ana tjetër, nëntë medalet nga kampionatet botërore të vajzave kosovare, në rend të parë ajo e...
Braktisja e shkollimit: Një ikje, jo pa pasoja

Braktisja e shkollimit: Një ikje, jo pa pasoja

S.G nga Podujeva nuk e vazhdoi shkollimin për shkak të martesës. “… në moshë te re jam martuar dhe Zoti deshti që të mbes shtatëzanë menjëherë. Andaj për shkak të sfidave pas martesës nuk kam pasur mundësi...
Arti si agjent ndryshimi të perceptimit të komunitetit LGBTI

Arti si agjent ndryshimi të perceptimit të komunitetit LGBTI

Linda Gusia, sociologe rikujton se dashuria homoseksuale ka ekzistuar nëpër etapa të ndryshme historike dhe a pranon shoqëria jonë apo jo edhe në Kosovë personat LGBTI gjithmonë kanë ekzistuar në një përqindje të caktuar. “Kush e ka pasur pushtetin edhe i ka kriju...
MURALET: Jo vetëm ngjyra në qytet

MURALET: Jo vetëm ngjyra në qytet

Disa dekada më parë grafitet, mbishkrimet e thjeshta, në të shumtën me porosi, proteste a adhurimi, që nganjëherë përcilleshin edhe me ilustrim/vizatim, në qytetet më të mëdha shfaqeshin gjatë natës, ndërsa autorët e tyre, për shumë arsye, mbeteshin anonimë. Kjo ishte...