KosovaLive mbjell 25 fidanë për Ditën Ndërkombëtare të Pyjeve

KosovaLive mbjell 25 fidanë për Ditën Ndërkombëtare të Pyjeve

Për Ditën Ndërkombëtare të Pyjeve, KosovaLive i mbolli 25 fidane pemësh dhe dy mure të gjalla në hapësirën e oborrit të SHFMU “Xhemail Mustafa”, Prishtinë.  Për këtë vit, tema e kësaj dite është “Pyjet dhe Edukimi”, prandaj Rina Kryeziu mbajti një...
Më shumë se gjysma e kosovarëve të rinj synojnë Evropën

Më shumë se gjysma e kosovarëve të rinj synojnë Evropën

Mërgim Avdimetaj, 20 vjeçar nga Deçani ka përfunduar shkollën e mesme të mjekësisë dhe momentalisht është i papunë. Ai thotë se për shkak të kushteve jo të mira për punësim në Kosovë, ka vendosur që të shkojë në Gjermani për të vazhduar me studimet dhe të sigurojë një...
Femsamble – Mendimi dizajnues (Dita e dytë)

Femsamble – Mendimi dizajnues (Dita e dytë)

Asambleistet dhe asambleiste perspektive nga e gjithë Kosova punuan në identifikimin e problemeve që parandalojnë inkuadrimin e grave dhe vajzave në diskursin publik. Tetë grupe gjatë dy ditëve ideuan nga një zgjidhje për rritjen e pjesëmarrjes së grave në diskursin...
Femsamble – Mendimi dizajnues (Dita e dytë)

Femsamble – Mendimi Dizajnues (Dita e parë)

Në kuadër të projektit Femsamble, KosovaLive është duke trajnuar dhe përgatitur asambleistet dhe asambleistet perspektive me aftësi për zgjidhjen e problemeve ne mënyrë kreative përmes metodologjise së Mendimit Dizejnues (Design Thinking). Gjatë punëtorive të...
“Mediatnik” – Thirrje për aplikim

“Mediatnik” – Thirrje për aplikim

KosovaLive është në kërkim të 10 studentëve të gazetarisë (5 djem dhe 5 vajza) për të ndjekur trajnimin për hulumtime të thella. Pas trajnimit, gjatë periudhës pesë-mujore të zhvillimit profesional në KosovaLive në kuadër të projektit, ata do të kryejnë hulumtime të...