Edhe matura shtetërore po sfidohet nga pandemia

Edhe matura shtetërore po sfidohet nga pandemia

Me rastin e përfundimit të ciklit të shkollës së mesme, është e obligueshme për nxënësit që t’i nënshtrohen testit të maturës shtetërore. Kjo vlen edhe për nxënësit që përfundojnë klasën e nëntë të shkollës fillore. Ky obligim është i rregulluar me Ligjin numër...
Realizimi i intervistave të ndjeshme në kohën e COVID-19

Realizimi i intervistave të ndjeshme në kohën e COVID-19

Gavin Rees, drejtor (Qendra Dart, Evropë) Para intertervistës: Bëj një vlerësim të rrezikut nga Covid-19.Planifiko më shumë kohë se sa mendonJi i vetëdijshëm/me për traumat, bëj kërkime specifikeKu do të ndjeheshe i/e sigurt? Gjatë intervistës në distancë: Merr...
Edhe pse shtet laik, Kosova “vend pjellor” për ekstremizëm fetar

Edhe pse shtet laik, Kosova “vend pjellor” për ekstremizëm fetar

Pa dyshim se çdo fe thërret për tolerancë dhe solidaritet mes vete, duke injoruar dhe duke mos i lënë asnjë hapësirë të mundshme ekstremizmit fetar. Megjithatë jo të gjithë tregohen tolerantë e në vend që të luftojnë ekstremizmin fetar, ata kanë tendenca...
Edhe volejbolli kosovar u afektua nga pasojat e COVID-19

Edhe volejbolli kosovar u afektua nga pasojat e COVID-19

Pasi që rastet e para me COVID-19 u paraqitën në Kosovë më 13 mars të këtij viti, Qeveria e Kosovës mori një sërë vendimesh, ku përfshihej edhe pezullimi i të gjitha garave sportive. Përkundër që volejbollistët ishin të përgatitur për zhvillimin e garave,...