Aq e vogël, edhe Kosova po i “kontribuon” ngrohjes globale

Aq e vogël, edhe Kosova po i “kontribuon” ngrohjes globale

Arsim Kadiri, ndryshe profesor i gjeografisë në Rahovec që 40 vite merret me kultivimin e produkteve bujqësore, thotë se efektet e ndryshimeve klimatike po i vëren dhe tek produktet që i kultivon. “Mendoj që ngrohja globale ka ndikuar shumë sidomos në 5 vitet e...
Bërja e biznesit në Kosovë përplot sfida

Bërja e biznesit në Kosovë përplot sfida

Diola Dosti Baftiu nga Ferizaj këtë vit ka nxjerrë në treg kremën e saj të parë bio për fytyrë, me emrin “Dbotanicals”. Ky produkt është i pari në Kosovë në fushën e farmacisë që mund të blehet edhe jashtë Kosovës. Shitja e produktit të saj ka disa muaj që ka nisur të...
Kosova po dëshmohet efektive në “luftën kibernetike”

Kosova po dëshmohet efektive në “luftën kibernetike”

Më 6 dhjetor të vitit të kaluar, rrjeti qeveritar i Kosovës pësoi një sulm kibernetik. Drejtori i Agjencisë së Shoqërisë së Informacionit (ASHI) Kujtim Gashi ka sqaruar përmes një komunikate se ky sulm i tipit DDOS  – sulm i dedikuar për defunksionalizim të...
Parandalimi shihet si faktor kyç kur rrezikohet siguria

Parandalimi shihet si faktor kyç kur rrezikohet siguria

Në nëntor të vitit 2016 u arrestuan 19 qytetarë të Kosovës dhe 4 të Shqipërisë si të dyshuar për tentim sulm ndaj ekipit kombëtar të Izraelit në futboll, tifozëve izraelitë si dhe institucioneve të Kosovës. Policia e Kosovës dhe AKI në bashkëpunim me institucione...
Besimi i lëkundur në shëndetësinë kosovare

Besimi i lëkundur në shëndetësinë kosovare

Agim Imerit, 56 vjeçar nga Prishtina, fillimisht mjekët i kishin thënë se vuan nga hemoroidet e jashtme, për çka edhe i kishin caktuar terapi gjegjëse. Më vonë mjeku tjetër e kishte diagnostifikuar me kancer në zorrën e trashë. Ai i falenderon dy mjekët, dr. Skender...