Taksa e “zezë” për gratë kosovare

Taksa e “zezë” për gratë kosovare

Të paktën 5 euro në muaj shpenzon një grua për blerjen e produkteve menstruale në Kosovë, për të cilat paguan dhe TVSH, ndonëse tash e shumë kohë po kërkohet që kjo tarifë të largohet. Në total i bie se një grua përgjatë një viti për produktet menstruale që janë...
MAShTI: Përmbyllet Java kundër braktisjes së shkollimit

MAShTI: Përmbyllet Java kundër braktisjes së shkollimit

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Arbërie Nagavci mori pjesë në përmbylljen e Javës kundër braktisjes së shkollimit, me moton “Mundësi të barabarta për të gjithë”, me ç’rast është mbajtur tryeza e diskutimeve për trajtimin e gjendjes aktuale...