Ndikimi i pandemisë në transformimin e raportimit

Ndikimi i pandemisë në transformimin e raportimit

Qytetarët dhe mediat në Kosovë kanë pritur me ankth paraqitjen e rasteve të para me Covid-19, pasi që nisën infektimet në kontinet, e posaçërisht në Itali. Ajo që po vinte më 13 mars ishte një situatë e re, e paprovuar për një gjeneratë të re gazetarësh që nuk kishin...
Mediat dhe gazetarët kërkojnë zgjidhje për të ardhmen pas pandemisë

Mediat dhe gazetarët kërkojnë zgjidhje për të ardhmen pas pandemisë

Efektet e pandemisë së koronavirusit tashmë po vlerësohen si të rënda dhe afatgjata për gazetarinë dhe mediat. Raporte vijnë nga shumë anë për kufizimet në punën profesionale, si dhe dëmet në funksionimin ekonomik për mediat e ndryshme. Efektet e COVID-19 në ekonomi...
Thirrje për Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes Mediale

Thirrje për Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes Mediale

Albany Associates, Mediacentar Sarajevo dhe Agjencia e Lajmeve KosovaLive së bashku me organizatat rajonale të zhvillimit të mediave, po zbatojnë një projekt të quajtur “Promovimi i Edukimit Medial dhe forcimi i mediave të pavarura në Ballkanin Perëndimor”. Qëllimet...
Raportim i shpejtë në kohë pandemie, nga çdo vatër e infeksionit

Raportim i shpejtë në kohë pandemie, nga çdo vatër e infeksionit

Edhe sot po raportojmë nga Klinika Infektive, por në një gjendje emocionale më të mirë. Kjo pasi numri i të konfirmuarve me ‘Covid – 19’ është më i ulët, po ashtu edhe numri i pacientëve të shtrirë në këtë Klinikë është relativisht i ulët”, kështu po e nisë raportimin...
Pasojat e pandemisë në mediat e shkruara

Pasojat e pandemisë në mediat e shkruara

Situata e krijuar nga Covid-19 u ka pamundësuar katër të përditshmeve kosovare që të botohen. Aktualisht ato po funksionojnë online. Udhëheqësit e këtyre gazetave thonë se janë dëmtuar financiarisht për shkak të ndërprerjes së kontratave të marketingut që i kanë pasur...