Ligjëratë për vizualizimin e të dhënave

Ligjëratë për vizualizimin e të dhënave

Në KosovaLive e kishim të ftuar Endrit Pllashnikun nga Kosovo Data, për të folur për analizimin e të dhënave përmes modelimit statisikor dhe vizualizimit. Qëllimi i këtij prezantimi ishte që të mësojmë gazetarët e rinj dhe të reja për metodat se si mund të...
Thirrje për aplikim

Thirrje për aplikim

Femsamble: Thirrje për aplikim për Edukatoret/ët në punëtorinë e Edukimit Medial Aplikoni këtu: https://bit.ly/2W7Uddr Të gjithë sot jemi gazetarë ose informues, të cilët shkruajnë, krijojnë, raportojnë dhe shpërndajnë infomata në media sociale. Çdo ditë e më e...
Dita Botërore e Tokës – Mbjellja e selvijave

Dita Botërore e Tokës – Mbjellja e selvijave

Për Ditën Botërore të Tokës KosovaLive dhuroi 15 selvija, të cilat u mbollën në hapësirat e oborrit të dy shkollave në Prishtinë, në shkollën “Xhemail Mustafa” dhe atë “Ismail Qemali”. Fëmijët ishin shumë entuziastë për të ndihmuar. Gjithashtu, Floriana Kadiri e...
Eventi “CircMedia – për Ditën e Tokës”

Eventi “CircMedia – për Ditën e Tokës”

Në hapësirën e KosovaLive, për Ditën Botërore të Tokës u mbajt një event ku të ftuar kishim Nikki Murseli nga DYVO shop dhe Mimoza Istrefi nga Organizata GAIA. Ato folën për rëndësinë e mbrojtjes së ambientit, reciklimin, zgjatjen e jetës së produkteve dhe për...
Sa je n’gjendje me e dallu rrenën?

Sa je n’gjendje me e dallu rrenën?

Sipas Institutit të Shoqërisë së Hapur në Sofje, shtetet e Ballkanit janë më të ndjeshmet dhe më të prekshmet në Evropë për sa i përket lajmeve të rreme (fakenews) – për shkak të mediave të kontrolluara, nivelit të ulët të edukimit dhe nivelit të ulët të besimit në...