Kujdesi në të ushqyerit, i domosdoshëm gjatë periudhës së pandemisë

Kujdesi në të ushqyerit, i domosdoshëm gjatë periudhës së pandemisë

Përhapja e COVID-19 ka ndryshuar shumë gjëra, ndërsa tashmë virusi është pjesë e rutinës sonë jetësore. Virusi ka ndikuar në mënyrën e jetesës sonë e sidomos në procesin e të ushqyerit, i cili është një nga proceset më të rëndësishme të jetës. Lidhur me këtë, së...
Degradimi ambiental e kaosi urbanistik- ndotës të mjedisit

Degradimi ambiental e kaosi urbanistik- ndotës të mjedisit

Kosova ka për qëllim që përmes ligjeve të saj të promovojë krijimin e mjedisit të shëndetshëm për popullin e Kosovës, me sjelljen graduale të standardeve të Bashkimit Evropian për mjedis. Ndotja është njëri ndër shkaqet përmes së cilës bëhët helmimi i ajrit,...
Bujqit e rinj kosovarë kërkojnë mbështetje nga shteti

Bujqit e rinj kosovarë kërkojnë mbështetje nga shteti

Rrahmon Gashi nga fshati Mramor i Prishtinës është ndër blegtorët e rinj në Kosovë, ai ditën e nis duke u përkujdesur për bletët e tij. Angazhimi, puna dhe investimet për të kanë qenë të kushtueshme mirëpo ishte vullneti që e shtyri të nis këtë pasion. Ndonëse shteti...
COVID-19 u ka rënduar edhe më shumë jetën disa komuniteteve

COVID-19 u ka rënduar edhe më shumë jetën disa komuniteteve

Komunitetet rom, ashkali dhe egjiptian kanë qenë më të prekurit nga pandemia COVID-19, ndërkohë  që  masat e marra për parandalimin e përhapjes së saj kanë rënduar edhe më shumë gjendjen e tyre të brishtë socio-ekonomike. E.K. 28 vjeçar nga Fushë Kosova...
Marrëveshjet ekonomike Kosovë-Serbi favorizuan politikën

Marrëveshjet ekonomike Kosovë-Serbi favorizuan politikën

Njohësi i rrjedhave politike, Shkëlzen Maliqi gjatë një interviste për KosovaLive ka thënë se, marrëveshja e Uashingtonit në mes Kosovës dhe Serbisë, e ka favorizuar presidentin e SHBA-ve, Donald J. Trump. “…Marrëveshja e 4 shtatorit më së shumti e ka favorizuar...