Kosovarët e rinj po “bëhen burra” duke sfiduar stereotipin gjinor

Kosovarët e rinj po “bëhen burra” duke sfiduar stereotipin gjinor

Një nismë interesante synon thyerjen e stereotipit ku “burrat gjithnjë janë ata që japin urdhra, e kanë fjalën e fundit në familje, kurse gratë të heshtin e merren me punët e shtëpisë dhe rritjen e fëmijëve”. Ajo që e dallon këtë nismë nga projektet e ngjashme për...
Martesat e hershme ende përvidhen brenda disa komuniteteve kosovare

Martesat e hershme ende përvidhen brenda disa komuniteteve kosovare

Palja, një grua afër të 50-tave, e ulur në një pjesë të tregut duke shitur rroba bashkë me burrin e saj në Fushë Kosovë, e pyetur se a mendon që martesat e hershme janë prezente te komunitetet rom, ashkali dhe egjiptas, përgjigjet duke qeshur: ʺunë jam shembull i...
Braktisja e fëmijëve, pasojë e mospërkrahjes morale e financiare

Braktisja e fëmijëve, pasojë e mospërkrahjes morale e financiare

Fitore Vitija, nënë 26-vjeçare, këtë muaj ishte në pritje për të lindur fëmijën e saj të dytë. Në natën e lindjes ishte në Repartin e Gjinekologjisë së Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (QKUK) dhe tregon se ishte shumë e shqetësuar atë natë. Ajo që e bëri atë të...