Shërimi në spitale që nuk kanë mjete esenciale

Shërimi në spitale që nuk kanë mjete esenciale

Institucionet publike shëndetësore ende përballen me probleme dhe mungesa në listën e barnave esenciale dhe të materialit shpenzues. Pacientët ankohen për shërbime të dobëta dhe tregojnë që shumicën e shpenzimeve i mbulojnë vetë. E.M, student në Fakultetin e...
Rritet numri i grave kosovare që i kthehen bujqësisë

Rritet numri i grave kosovare që i kthehen bujqësisë

Kur dikush mendon për profesionin e një gruaje, profesionet e para që i paraqiten në mendje janë: infermiere, mësuese të shkollave fillore, floktare dhe pastruese. Sipas statistikave të bëra nga Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK), të marra nga anketa e...
Fshatrat e Lipjanit vuajnë nga mungesa e bibliotekave

Fshatrat e Lipjanit vuajnë nga mungesa e bibliotekave

Libri dhe leximi në përgjithësi, për shumëkë ka qenë shoqëruesi më i mirë, me anë të të cilët informoheshin dhe kalonin kohën e lirë. Sot, teknologjia ia ka zënë “frymën” librit. Në fshatrat e Republikës së Kosovës ka mungesë të madhe të bibliotekave. Komuna e...
“Internship & Mentorship Program” trajnimi – puna në terren

“Internship & Mentorship Program” trajnimi – puna në terren

Pas trajnimeve të mbajtura javën e kaluar në kuadër të programit “Internship & Mentorship” në KosovaLive, pjesëmarrëset e trajnimit janë pothuajse të gatshme t’i realizojnë vetë storiet e tyre. Ato dolën të punojnë në terren, ku secila prej tyre pati rastin të...
Ballkani Perëndimor i lirë të shprehet: Shoqëria, armiku më i madh

Ballkani Perëndimor i lirë të shprehet: Shoqëria, armiku më i madh

Legjislacioni ekziston, por presionet e kërcënimet vazhdojnë Të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor dikur ishin pjesë e regjimeve komuniste, të ish-Jugosllavisë dhe të Shqipërisë, respektivisht. Të gjitha janë ende në tranzicion, të detyruara t’i përmbushin kriteret...