“Sytë” vullnetare të studentëve të verbër

“Sytë” vullnetare të studentëve të verbër

Shumica e njerëzve japin shërbimet e tyre për t’u paguar, por disa të tjerë këtë e bëjnë me vetëdëshirë dhe pa kompensim. Majlinda Haziri, 19 vjeçare nga Vushtria, studente e gazetarisë në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”, ka vendosur t’i ndihmojë kolegët...
Perspektiva e të rinjve istogas: midis ëndrrës dhe “planit B”

Perspektiva e të rinjve istogas: midis ëndrrës dhe “planit B”

Të rinjtë e Istogut shohin para vetes një të ardhme të ndritur, për këtë arsye një numër i madh sish ka vendosur të studiojë në njërin nga universitetet e Kosovës. Kryesisht i financon familja, mirëpo një numër më i vogël i tyre, për t’i përfunduar studimet, është i...
Një kënd për copëz lumturi për fëmijët me aftësi të kufizuara

Një kënd për copëz lumturi për fëmijët me aftësi të kufizuara

Në një hapsirë prej rreth 30 metra katrorë fëmijët me aftësi të kufizuara po gjejnë lumturi dhe përkrahje: shoqata Hendikos në Ferizaj ka hapur një biblotekë të pazakontë ku këta femijë mund të luajnë e të huazojnë lodra edukative e libra të ndryshëm. Xhemile Murseli,...
Kur mjalti të jep bukë

Kur mjalti të jep bukë

Jehona dhe Agron Dabiqaj nga fshati Prilep, komuna Deçan, ka gati tre vite që kanë hyrë në treg me produkte të mjaltit. Ata jetojnë me të ardhurat e siguruara nga kjo punë. Edhe pse sivjet kushtet klimatike nuk kanë qenë në favor të bletëve, ata janë kujdesur që ta...
LGBT po thyen heshtjen, dalëngadalë del nga anonimiteti

LGBT po thyen heshtjen, dalëngadalë del nga anonimiteti

Ndër ato vende ku martesat mes gjinisë së njëjtë janë të ligjshme, tema e homoseksualitetit në Kosovë ende mbetet një temë tabu. Kur pjesëtarët e komunitetit LGBT vendosën ta ngrisin zërin për ta hapur këtë temë, u përballën me sulme të ashpra fizike nga një grup i...