Mësueset nëna dhe mësimi nga shtëpia

Mësueset nëna dhe mësimi nga shtëpia

Gjithçka në botë do të përmbysej në marsin e këtij viti, kur shtetet një e nga një vendosën masat e izolimit duke mbyllur pothuajse tërësisht jetën publike, pas përhapjes së pandemisë COVID-19.  Shumë nga ne, prindërit u gjendem para aktit të kryer, na duhej të...
Me ide e kreativitet, përmes vetëpunësimit, drejt ëndërrave

Me ide e kreativitet, përmes vetëpunësimit, drejt ëndërrave

Në hyrje të Pallatit të Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë, në të djathtë gjendet një raft i ndriçuar përplot bizhu. Në këtë kënd mund të blesh byzylykë, vathë e unaza të ndryshme për veten ose për dhurata. Egzona Krasniqi një vajzë 24-vjeçare është një nga dhjetëra të...
Gjilanaseve po u jepet përparësi para meshkujve gjatë punësimit

Gjilanaseve po u jepet përparësi para meshkujve gjatë punësimit

Në konkurset për punë në komunën e Gjilanit i jepet përparësi më shumë gjinisë femrore. “Në Drejtorinë Komunale të Arsimit, punësimet e muajve të fundit tregojnë se 70% e të punësuarve janë femra dhe 30% meshkuj. Gjithashtu edhe në administratën komunale – shërbim...