“WOMAIR” – Thirrje për aplikim

“WOMAIR” – Thirrje për aplikim

Thirrje për Aplikim për punëtorinë “Womair”: Vajzat dhe Gratë Luftojnë Ndotjen e Ajrit (Apliko këtu: https://forms.gle/vYqcvbCkevknqpwp7)  Sipas Organizatës Botërore për Shëndetësi, ndotja e ajrit në hapësira të brendshme dhe të jashtme, vret mbi 7 milionë...
Barrierat për punësim nuk përfundojnë me hapjen e vendit të punës

Barrierat për punësim nuk përfundojnë me hapjen e vendit të punës

Dafina Aliu, studente e vitit të parë në Departamentin e Psikologjisë në Universitetin AAB, shprehet e kënaqur me përzgjedhjen e saj dhe me entuziazëm pret vitin e ardhshëm, kur do të ketë edhe praktikë në kuadër të këtij programi të studimit. “Pas përfundimit të...
Një infrastrukturë për shkencën jo edhe gjithaq miqësore ndaj grave

Një infrastrukturë për shkencën jo edhe gjithaq miqësore ndaj grave

Gratë dhe vajzat ende vazhdojnë të jenë jashtëzakonisht të papërfaqësuara në shkencë, sidomos në vendin tonë. Luljeta Demolli, drejtoreshë ekzekutive në Qendrën Kosovare për Studime Gjinore thotë se analizat statistikore tregojnë se përqindja e grave në nivelin e...
Një qendër burimore sfidon kontekstin që po i rrethon të verbërit

Një qendër burimore sfidon kontekstin që po i rrethon të verbërit

Sfidat kryesore me të cilat përballet çdo ditë komuniteti i të verbërve janë paragjykimet e njerëzve të tjerë ndaj tij, mungesa e një sinteze vokale, me të cilën personat e verbër do të pavarësoheshin për kryerjen e detyrave të rëndomta, si dhe edukimi dhe punësimi i...
“Womedia” – Takimi i pjesëmarrëseve të muajit korrik

“Womedia” – Takimi i pjesëmarrëseve të muajit korrik

Dhjetë vajza dhe gra të reja nga rajone të ndryshme të Kosovës do të bëjnë punë praktike njëmujore në KosovaLive, në kuadër të projektit Womedia.  Ato mbajtën takimin ku diskutuan për detyrat të cilat do t’i kryejnë gjatë punës në projekt si dhe për temat që do...