U lansua projekti POWER (Partnership on Women’s Economic Rights)

U lansua projekti POWER (Partnership on Women’s Economic Rights)

Në kuadër të fushatës së aktivizmit kundër Dhunës në Baza Gjinore, u bë lansimi i projektit POWER- Partneriteti për të drejtat ekonomike të grave. Ky projekt ka për qëllim kryesor promovimin e përfshirjes socio-ekonomike të grave që kanë përjetuar dhunë në familje....
Të zhvendosur dhe të lënë në harresë

Të zhvendosur dhe të lënë në harresë

Derisa Kryeministri i Serbisë, Aleksandar Vucic është i vendosur ta shndërrojë Beogradin në Dubain e Ballkanit, si me shumë kryeqytete tjera, arteriet kryesore në drejtim të periferisë janë të rrethuara me rrugë të vogla ku mundohen të rrojnë njerëzit e shtyrë në...
Dhënia e injeksioneve shprehi e keqe tek mjekët kosovarë

Dhënia e injeksioneve shprehi e keqe tek mjekët kosovarë

Në vendin tonë nga shumica e mjekëve thuajse është bërë shprehi që të japin injeksione gati çdo herë kur shkon në vizitë mjekësore. Edhe pse në shumë raste sëmundja mund të tejkalohet lehtësisht vetëm me barna. Në vendet perëndimore nuk e praktikojnë dhënien e...
Një trashëgimi kulturore si një peng lufte

Një trashëgimi kulturore si një peng lufte

Tringa Kelmendi – Prishtinë-Beograd/ – Muzeu i Kosovës që nga themelimi, përgjatë gërmimeve arkeologjike dhe gjetjeve të rastit ka grumbulluar materiale arkeologjike që tregojnë momente nga epoka dhe sfera të ndryshme që nga parahistoria. Në vitin 1993, me...