Mbijetesa në “lëkurën” e të moshuarit

Mbijetesa në “lëkurën” e të moshuarit

Bahrija, 78 vjeçare, nga Mitrovica është njëra nga 79 banorët në Shtëpinë e të Moshuarve në Prishtinë (SHPMPF). Ajo nuk kishte pasur fëmijë dhe burri i saj solli në shtëpi gruan e dytë me të cilën pati 3 fëmijë. “Pas vdekjes së burrit, ‘ortakja’ nuk më donte më në...
Vaksinimi i fëmijëve jorrallë përcillet edhe me mosinformim e frikë

Vaksinimi i fëmijëve jorrallë përcillet edhe me mosinformim e frikë

Në një anketë jopretencioze të realizuar nga KosovaLive rezulton se mbi gjysma e respodentëve 55.4% konsiderojnë se vaksinimi ka efekte pozitive dhe se një pjesë e respodentëve 35.5% janë ndikuar nga nga informatat ne internet dhe rrjete sociale se vaksina MMR, kundër...
Të helmuara nga ajri pa e ditur

Të helmuara nga ajri pa e ditur

Përkundër disa hapave fillestarë në luftën kundër ndotjes së ajrit, angazhimet institucionale kufizohen kryekëput në trajtimin e kësaj problematike në hapësirat publike. Shumica e trajtimeve të problematikës së ajrit të ndotur nuk kanë përfillur aspak ajrin e ndotur...
Të helmuara nga ajri pa e ditur

Të helmuara nga ajri pa e ditur

Shkruan: Lularta Buja Përkundër disa hapave fillestarë në luftën kundër ndotjes së ajrit, angazhimet institucionale kufizohen kryekëput në trajtimin e kësaj problematike në hapësirat publike. Shumica e trajtimeve të problematikës së ajrit të ndotur nuk kanë përfillur...