Kontrollat gjinekologjike më të rehatshme me mjeke sesa me mjek

Kontrollat gjinekologjike më të rehatshme me mjeke sesa me mjek

A.G, tashmë nënë e 3 fëmijëve, ka treguar se abortimi i fëmijës së parë ka ardhur për shkak të hezitimit për të kryer kontrollat gjinekologjike. Për shkak të marrëdhënies që ka pasur jashtë martesës, pas rezultatit pozitiv të shtatzanisë, nga frika e paragjykimeve,...
Shumë të rinjve kosovar migrimi u imponohet si ambicje për të ardhmen

Shumë të rinjve kosovar migrimi u imponohet si ambicje për të ardhmen

Ardita Abazi është vetëm një prej shumë të rinjëve që viteve të fundit u shpërngulën nga Kosova. Ajo në moshën 23 vjeçare shkoi në Kanada ku edhe filloi jetën nga e para. “Unë kam punuar që nga mosha 18 vjeçare dhe do të thoja se gjetja e një vendi pune nuk ishte...
Thyerjet në shoqëri po orientojnë një pjesë të të rinjve nga feja

Thyerjet në shoqëri po orientojnë një pjesë të të rinjve nga feja

Kriza ekonomike, papunësia dhe varfëria në Kosovë patën pasojat e veta, sidomos tek rinia që u drejtuan tek feja për zgjidhje. Format e reja të praktikimit të islamit në Kosovë, sidomos tek grupmoshat e reja, përpos që është një trend global, pasqyron mungesën e së...