Ato synojnë ta shtojnë numrin e grave në vendimmarrje lokale

Ato synojnë ta shtojnë numrin e grave në vendimmarrje lokale

Pesëmbëdhjetë  vajza të grupmoshës 18-30 vjeç nga Komuna e Skenderajt dhe fshatrat përreth janë përfituese të një trajnimi, i cili u ofrua nga organizata Rrjeti i Edukatorëve Bashkëmoshatar – PEN, ndërsa u mbështet nga Departamenti Amerikan i Shtetit Ky trajnim...
Dy nxënëse kosovare kthehen me medalje të bronztë nga Amerika

Dy nxënëse kosovare kthehen me medalje të bronztë nga Amerika

Dy nxënëse të gjimnazit “Hasan Nahi” të Prishtinës, Eliona Aliu – Komuna e Gjilanit dhe Lirindë Kafexholli – Komuna e Malishevës, janë kthyer në Kosovë, me medalje bronzi nga gara në Olimpiadën shkencore I-SWEEEP 2016, e cila u mbajt në Teksas të Shteteve të Bashkuara...
Vajza që u braktis para dy dekadash në Gjilan, kërkon prindërit e saj biologjikë

Të rinjtë në hullitë e astronomisë dhe fshehtësive të kozmosit

Klubi i Astronomëve Amatorë të Kosovës (Astronomy Club of Kosova – ACK)  është shoqata e parë në rajon për përhapjen e dijes së astronomisë dhe dukurive apo fshehtësive shkencore të kozmosit. ACK është themeluar më 20 mars 2014 nga Suhel Ahmeti,...