Një e katërta e popullatës kosovare vazhdon të tymos rregullisht

Një e katërta e popullatës kosovare vazhdon të tymos rregullisht

Nga hulumtimet e bëra nga Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik, del se rreth 500 mijë njerëz në Kosovë tymosin duhan rregullisht. Sociologu Valter Nasufi, thotë se pasojat sociale dhe ato individuale të konsumimit të duhanit janë tejet negative, si nga aspekti...
Femra në pozitë publike, cak i komenteve ofenduese online

Femra në pozitë publike, cak i komenteve ofenduese online

“Po i marrka zanatin e Kuzhinjeres ne Burge e largohet nga Politika” –N. D“Ishalla po mbushen ment tash shtine kudren ne burrg e mos te del me leh ne rrug ma”- V.F“ Kjo veq e hanger fore edhe tash rrin ne burg knaqet qaty ka polic te bukur edin kjo qysh me hjek...
Serbia dhe Kosova negociojnë, kriminelët përfitojnë

Serbia dhe Kosova negociojnë, kriminelët përfitojnë

Raportet e padefinuara të Serbisë dhe Kosovës pamundësojnë bashkëpunimin e institucioneve në luftën kundër krimit të organizuar. Kjo më së shumëti i shkon për shtati kriminelëve në të dy anët të cilët i shmangen ndëshkimit – nis për kontrabandë deri te veprat e rënda...