Puna e detyruar po ua merr fëmijërinë

Puna e detyruar po ua merr fëmijërinë

Albioni del gati çdo natë me vëllaun e tij 9 vjeçar nëpër lokalet e Prishtinës për të shitur çokollata e për të fituar pak para. E ato pak para ndonjëherë ia jep mamasë, ndonjëherë i ruan për vete, të paktën kështu thotë Albioni 10 vjeçar nga komuna e Vushtrrisë....
“Virusi” i teknologjisë informative prek edhe biblioteka kosovare

“Virusi” i teknologjisë informative prek edhe biblioteka kosovare

Me zhvillimin e teknologjisë informative në Kosovë, po hetohet një rënie e interesimit për t’i vizituar bibliotekat tradicionale, kurse me procesin e bërjes së versionit “online” të librit, me digjitalizimin e bibliotekave parashihen edhe ndryshime. Edhe pse ka...
Fshatrat, dikur përplot, sot të shkretëruara

Fshatrat, dikur përplot, sot të shkretëruara

Ndonëse një komunë me infrastrukturë mjaft të zhvilluar, sidomos në periudhën e pasluftës, edhe Skenderaj, ndoshta edhe më shumë se të tjerat, po përballet me zhvendosje të shumta të banorëve nga fshatrat drejt qytetit. Zyrtarët komunal thonë se edhe fshatrat kanë...
Kokëçarje me rrugët me dhe “pa emra”

Kokëçarje me rrugët me dhe “pa emra”

Në Prishtinë, qytetarët vazhdojnë të mos mund të orientohen nëpërmjet sistemit të adresave, për shkak se nuk janë të informuar për emërtimet e reja. Prishtinasi Njazi Biqku, banor nga lagjja “Bregu i Diellit”, thotë se gjatë lëvizjes me taksi nëpër lagje, rrugët dhe...
Kosovarët dalëngadalë po vetëdijësohen për ushqimet bio

Kosovarët dalëngadalë po vetëdijësohen për ushqimet bio

Interesimi për t’u ushqyer shëndetshëm është në rritje të vazhdueshme, kjo vjen si arsye e fillimit të vetëdijësimit të njerëzve rreth përfitimeve shëndetësore. “Po të krahasoj njerëzit dhe kërkesat e tyre ushqimore para 4 vitesh, ndryshimet janë drastike. Dhe nisem...