Lugina e Preshevës e sheh reciprocitetin si zgjidhje për mirëqenie

Lugina e Preshevës e sheh reciprocitetin si zgjidhje për mirëqenie

Secilin 28 nëntor, administrata komunale e Bujanocit, qytet ky afër vijës kufitare mes Kosovës dhe Serbisë, e i cili banohet me shqiptarë, serbë dhe romë, e vendos gati fshehurazi flamurin shqiptar, në shenjë feste për Ditën e Flamurit, kryesisht në një interval të...
Shëndeti mendor, preokupim në rritje edhe në Kosovë

Shëndeti mendor, preokupim në rritje edhe në Kosovë

Eksperienca e re, kalimi nga shkolla e mesme në universitet si dhe ndërrimi i vendbanimit, mua personalisht më ka bërë të përballem me më shumë stres se zakonisht, mirëpo falë familjes dhe shoqerisë mendoj që ia kam dalur bukur mirë ta menaxhoi atë.” thotë kështu...
Leximi, një shprehi e “trashëguar” apo…!?

Leximi, një shprehi e “trashëguar” apo…!?

Prindërit që lexojnë 1 libër me fëmijët e tyre çdo ditë u sigurojnë fëmijëve të tyre ekspozim me  rreth 78,000 fjalë çdo vit, zbulon një studim nga  Jessica A. R. Logan, nga Universiteti Shtetëror i Ohios. Bazuar në hulumtimet e OJQ Etea, që ka për...
Autencitetin e Prizrenit po e rrezikon mosrespektimi i ligjit

Autencitetin e Prizrenit po e rrezikon mosrespektimi i ligjit

Qyteti i Prizrenit gjendet në jugperëndim të Kosovës dhe njihet gjerësisht për vlerën dhe trashëgiminë kulturore. Përpos kalasë të shumënjohur, çdo vizitor mund të shijojë shtëpitë e vjetra, kroin e Shatërvanit, kalldërmat nëpër qytet… Por çdo objekt i...
“Jemi” e “nuk jemi” të përgatitur për tërmete

“Jemi” e “nuk jemi” të përgatitur për tërmete

Tërmeti shkatërrues i 26 nëntorit në Shqipëri, edhe për Fatbardhën 24 vjeçare, ishte i frikshëm dhe i paharrueshëm. Ajo banon në katin e 11-të, në njërën nga njësitë kolektive në qendër të Prishtinës. “Kam qenë në gjumë kur ndjeva lëkundjet e banesës, u frikësova...