Shtresa e ulët, peng i premtimeve dhe mungesës së vullnetit politik

Shtresa e ulët, peng i premtimeve dhe mungesës së vullnetit politik

Skemat qeveritare të politikanëve kanë përfshirë shtresat e varfëra nëpër  premtimet e tyre mirëpo, përmirësime në këtë drejtim nuk po shihen tash e disa vite. E tani, çfarë ka vështirësuar edhe më shumë jetën, është pa dyshim kriza COVID-19 e cila rrezikon të...
Kosova ende larg pikës së dëshiruar të zhvillimit të inovacionit

Kosova ende larg pikës së dëshiruar të zhvillimit të inovacionit

Lorik Tolaj nga Deçani, student i Shkencave Kompjuterike në UBT, ka një ide shumë të mirë inovative, një produkt që do t’u hynte në ndihmë një grupi njerëzish. Ai ka menduar të krijojë një mini-aparat teknologjik që ndihmon personat që dëshirojnë ta lënë duhanin....
Thirrje për Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes

Thirrje për Grantet e Prodhimit të Përmbajtjes

Mbështetje për Edukimin Medial dhe Informativ në Kosovë 2020 – Faza II Afati i fundit për dorëzim: 5 Nëntor 2020 Kohëzgjatja e secilit projekt: Deri në tre muaj (përmbajtja do të shpërndahet deri më 28 shkurt 2021, dhe angazhimi do të matet deri më 31 mars...