Edhe pse ende e pranishme, dhuna në shkolla rrallëherë raportohet

Edhe pse ende e pranishme, dhuna në shkolla rrallëherë raportohet

Dhjetorin e vitit të kaluar, dy nxënëse të shkollës “Hasan Prishtina” në kryeqytet kishin vendosur që mosmarrëveshjet që kanë pasur në rrjetin social Instagram, t’i zgjidhin me rrahje në oborrin e shkollës. Kjo ishte bërë publike nga një video që shokët dhe shoqet e...
Trajnim “Edukimi Medial”

Trajnim “Edukimi Medial”

Në KosovaLive është mbajtur trajnimi “Edukimi Medial” me nxënës të klasave të 9ta, 10ta, 11ta dhe 12ta.  Gjatë këtij trajnimi, nxënësit mësuan se si t’i dallojnë lajmet e rreme, për llojet e tyre, cilat janë rreziqet e shkaktuara nga lajmet e rreme dhe disa...
Rrjetet sociale bëhen mjet i pazëvendësueshëm i biznesit

Rrjetet sociale bëhen mjet i pazëvendësueshëm i biznesit

Të gjithë e dimë se kur vjen puna te shitja e produkteve, reklamimi është gjëja më e rëndësishme. Sot reklamimi apo marketingu ka ndryshuar kahje. Përveç reklamimeve nëpër medie televizive dhe në radio, reklamimet kanë kaluar edhe në platforma online, pra në rrjete...
Dhuna kibernetike shton rastet e ankthit në mesin e të rinjve

Dhuna kibernetike shton rastet e ankthit në mesin e të rinjve

B.M., shenjat e para të ankthit i kishte zbuluar në moshën 12 vjeçare dhe me kalimin e kohës ankthi i është shprehur më shumë. Kur ka ndodhur ndonjë shqetësim në familje apo i është përkeqësuar shëndeti ndonjë prej njerëzve të saj më të dashur, janë ndër rastet që ia...