Kaçaniku, një potencial turistik ende i pashfrytëzuar tërësisht

Kaçaniku, një potencial turistik ende i pashfrytëzuar tërësisht

Sipas raportit nga Promovimi i Punësimit në Sektorin Privat (PPSE) zhvillimi i sektorit të turizmit në Kosovë ka marrë një kthesë serioze në vitet e fundit me produktet e reja të turizmit të zhvilluara, infrastrukturën dhe shërbimin e përmirësuar, lidhjet me...
Kaçaniku: qyteti historik i harruar nga e tashmja

Kaçaniku: qyteti historik i harruar nga e tashmja

Trashëgimia kulturore na krijon një lidhje unike me të kaluarën dhe me këto vlera të ndryshme të cilat i posedojmë e që konsiderohen thesar i gjithë popullit të Kosovës. Këto gjurmë të trashëguara nga gjeneratat e kaluara, duhet të ruhen në të tashmen për të kaluar...
Futja e lëndës në shkolla, përgjigje adekuate për edukimin seksual

Futja e lëndës në shkolla, përgjigje adekuate për edukimin seksual

Shumë të rinj marrin informacione të paqarta në lidhje me marrëdhëniet seksuale dhe seksin, duke kaluar nga fëmijëria në moshë të rritur. Kjo ka çuar në një kërkesë në rritje nga të rinjtë për informacion të besueshëm, i cili i përgatit ata për një jetë të sigurt,...
Mjedisi kërkon një qasje tjetërfarë, nis nga vet ne

Mjedisi kërkon një qasje tjetërfarë, nis nga vet ne

Në Republikën e Kosovës, vendet më të prekura nga ndotja e ajrit janë në zonat urbane apo të ndërtimit konstant.  Këto zona më së shumti janë përreth termocentraleve (TC Kosova A dhe B), sikur edhe në pjesën e  transportit, dhe në zonën e Ferronikelit, zonat me...
Riaktualizohet ideja për muzeun e Kamenicës

Riaktualizohet ideja për muzeun e Kamenicës

Komuna e Kamenicës është gati në finalizimin e projektit për muzeun e qytetit. Nëpërmjet një postimi të tij në llogarinë zyrtare në Facebook, kryetari i komunës së Kamenicës, Qëndron Kastrati ka thënë se, ky projekt së pari do të zë vend në ambientet e Shtëpisë së...