Në përballje me pandeminë, teatri megjithatë ruan “pozitivitetin”

Në përballje me pandeminë, teatri megjithatë ruan “pozitivitetin”

Teatri ka qenë gjithnjë pjesë e proceseve historike, duke u lidhur ngushtë me politikën, filozofinë, psikologjinë dhe artet e epokave të ndryshme historike. Gjithë këto veçori e kanë bërë atë të jetë sa më i natyrshëm për të gjithë, por në të njejtën kohë edhe i...
Inovatorit kosovar i mungon mbështetja institucionale kosovare

Inovatorit kosovar i mungon mbështetja institucionale kosovare

Drejtori ekzekutiv i Innovation Center Kosova – ICK, Uranik Begu për KosovaLive thotë se kjo qendër e inovacionit mbështet inovatorët e rinj duke shtuar se inovacioni në Kosovë është ende sfiduese. “Përmes inkubatorit të biznesit, ICK ju ofroi bizneseve...
Fëmijët i konsumojnë pijet energjike pa pasur njohuri për to

Fëmijët i konsumojnë pijet energjike pa pasur njohuri për to

Leart Kabashi, 13 vjeç, thotë se pijet energjike i ka shumë për qejf dhe pijen e tij të preferuar, e konsumon goxha shpesh, të paktën dy herë në javë. “ M’pëlqen shumë shija që e kanë pijet energjike…, edhe të jep edhe energji…”, shprehet Learti. Ky...